Kalp hastalıkları hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ülkelerde bir numaralı ölüm sebebi olmaya devam ediyor. Son araştırmalar kalp hastalıklarının artık sadece erkekleri etkileyen bir hastalık olarak görülmediğini göstermiştir. Özellikle 50 yaş üstü kadınlar da kardiyovasküler hastalıklara yakalanma açısından yüksek risk altındadır.
Kardiyoloji ve kalp damar cerrahisindeki son gelişmeler bu hastalıkların hem cerrahi hem de cerrahi olmayan tedavi yöntemlerinde yeni ufuklar açmıştır. Ameliyatsız ve minimal invaziv cerrahi prosedürler giderek daha popüler hale geliyor. Bu sadece daha kısa bir hastanede kalış süresi ile ilgili değil. Koltuk altı kesisi ile Kalp Cerrahisi, hastalara ameliyat sonrası büyük avantajlar sunar:
Majör açık cerrahiye bağlı morbidite ve mortaliteyi azaltırken, cerrahi sonrası hasta memnuniyeti ve yaşam kalitesi artmaktadır. Tanısal anjiyografi, tıkalı koroner damarlara stent yerleştirilmesini içeren anjiyoplastiler, arterin daralan yerindeki plak çıkarılması (aterektomi) alanında bilinen kalifiye kardiyologlar tarafından en çok uygulanan cerrahi olmayan işlemlerdir. Çalışan kalpte by-pass cerrahisi ve robotik kalp cerrahisi, Türkiye genelinde birçok gelişmiş ve uluslararası akredite kardiyovasküler merkezlerde başarıyla uygulanmaktadır.
Koroner Anjiyografi
Koroner arterler kalp kaslarına kan sağlar. Kalbe giden kan ve oksijen akışını azaltan bir plak (hücre birikmesi), yağ veya diğer maddeler tarafından bloke edilebilirler. Koroner anjiyografi, özel bir kontrast boya veya röntgen kullanılarak koroner arterlerdeki tıkanıklıkları saptamak için kullanılır.
Balon Anjiyoplasti ve Stent Yerleştirme
Balon anjiyoplasti, cerrahi olmayan invaziv bir tedavi yöntemidir ve diğer tekniklerle birleştirilmek üzere yardımcı teknik olarak kullanılır.
Koroner Arter Bypass (Konvansiyonel)
Koroner arter baypas ameliyatı, tıkalı bir koroner arteri olan bir kalbi cerrahi olarak tedavi ederek kan akışını eski haline getirmek için yapılır. Tıkanmış veya daralmış koroner arterleri baypas etmek için hastanın vücudunun başka bir yerinden alınan kan damarlarını kullanır ve yeni yollar oluşturarak hastanın kalp kasına giden kan ve oksijen akışını iyileştirir.
Koroner Arter Bypass (Atan Kalpte)
Atan Kalpte bypass tekniği, önemli ölçüde azaltılmış risk ve yan etkileri ile geleneksel by-pass cerrahisine alternatif olarak başarıyla uygulanan eşsiz bir tedavi yöntemidir.
Açık Kalp (Aort – Mitral) Kapak Değişimi Ameliyatı
Kalp kanı tüm vücuda dağıtan bir pompadır. Kendini düzenleyen ve aynı anda ritmik titreşimler yapabilen kendi kendini uyaran bir kası vardır. Bir düzenleyici merkeze ve valfler ve bir septumla ayrılmış dört odaya sahiptir. Valfler kasılmalar sırasında kan akış yönünü kontrol eder ve septum sağ ve sol dolaşımı izole eder. Bu negatif ve pozitif basınçlar, vücuda kan pompalayan kasılmaların oluşmasından sorumludur.
Minimal İnvaziv (Aort – Mitral) Kapak Değişimi Ameliyatı
Daha az ağrı, daha düşük enfeksiyon riski ve iyileşme için daha kısa hastanede kalış süresi ile bu benzersiz teknik, aynı zamanda geleneksel bir yaklaşımın etkinliğini, kalitesini ve güvenliğini sunar.
Minimal İnvaziv ASD veya VSD Kapatma Ameliyatı
Son yıllardaki gelişmeler ve alanında uzman cerrahlar sayesinde ASD/VSD cerrahisini daha az riskle ve daha kısa iyileşme süresiyle uygulamak artık mümkün. Tefac Clinic’in profesyonel ekibi tüm süreç boyunca size rehberlik edebilir.
Kalbin sağ ve sol tarafları farklı pompalama işlevlerine sahiptir. Kalbin sağ tarafı vücuttan oksijensiz kanı toplar ve akciğerlere pompalarken, sol taraf akciğerlerden oksijenli kanı toplar ve vücuda pompalar. Bu oksijence zengin kanın sağlıklı bir şekilde taşınabilmesi için kalbin iki yarısının birbirinden ayrılması gerekir. Bu, kardiyak septum adı verilen kas-zar (kas ve biyolojik zar dokusundan oluşan) bir duvarla sağlanır.
Kateterizasyon Yoluyla ASD veya VSD Kapatma
It is also possible to perform ASD/VSD closure through catheterization. The patient may experience the most comfortable post operative process with the minimally invasive technique applied by our experts.