Onkoloji, iyi huylu ve kötü huylu tümörlerin tanı ve tedavisi ile ilgilenen bir tıp dalıdır. Onkolojik hastalıklar, vücuttaki mutasyona uğramış hücrelerin kontrolsüz çoğalmasıyla ilgilidir. İyi huylu bir tümörün aksine, kötü huylu bir tümör (kanserli bir tümör olarak da bilinir) yüksek düzeyde mutajeniteye sahiptir ve hayati organlara nüfuz ederek yapılarını ve işlevlerini değiştiren metastazlar üretir. Ek olarak, tümör gelişimi sırasında kan toksin seviyelerinde buna karşılık gelen bir artış vardır.
Hangi Organlar Onkolojik Hastalıklara Karşı Hassastır ve Kansere Ne Sebep Olur?
Onkolojik hastalıklar sistemiktir ve bu nedenle vücudun tüm organlarını ve sistemlerini etkileyebilir. Risk faktörleri genetik kalıtım, cinsiyet ve yaşı içerir. Bu, genç erkeklerde cilt, akciğerler ve sindirim sisteminin daha fazla risk altında olduğu anlamına gelirken, yaşlı erkeklerin prostatları daha fazla risk altındadır. Buna karşılık, genç kadınların servikal, cilt, sindirim sistemi veya akciğer tümörleri geliştirme olasılığı daha yüksekken, yaşlı kadınlar meme bezi hastalıkları açısından en fazla risk altındadır. Lösemi ve lenfoma genellikle çocuklarda saptanır.
Cinsiyet ve yaşa bakılmaksızın tüm onkolojik hastalıklar arasında ölüm oranı en yüksek olanın akciğer hastalıkları olduğunu belirtmekte fayda var.
Erkeklerde En Sık Görülen Kötü Huylu Tümörler şunlardır:
| Kadınlarda Onkolojik Hastalıkların En Sık Görüldüğü Yerler şunlardır:
|
Kanser Tedavisi Türleri
Patients often perceive an oncological diagnosis as an incurable disease, but this is not true. Thanks to modern advances in early diagnosis and the latest treatment modalities, most tumors, including malignant ones, are successfully treated. Successful treatment depends on the timely detection of the disease.
Treatment methods depend on the type, stage and course of the disease, location, tumor volume, metastases, patient’s condition and many other factors.
Türkiye’de Onkolojik Tedavinin Avantajları
Türk klinikleri, Avrupa ve Amerika’daki en iyi uygulamaları ve kendi yeniliklerini kullanarak dünya standartlarında faaliyet göstermektedir. Türkiye onkolojik tedaviler için en çok aranan ülkeler arasında yer almaktadır. Türkiye’de tedavi olmanın avantajları:
Kanserde erken ve non-invaziv teşhis imkanı, ultra modern ekipman, Gelişmiş bilimsel araştırma tıbbi altyapısı, laboratuvar araştırmalarında en son yeniliklerin kullanımı, sadece Türkiye’de değil, Avrupa ülkeleri ve ABD’de eğitim almış yüksek nitelikli doktorlar , Kalite ve fiyat arasında mükemmel denge , JCI sistemi tarafından akredite edilmiş 50 sağlık kurumu, Türk sağlık personeli tarafından tüm hastalara garanti edilen üst düzey bakım ve incelik.